IS GLUTEN ALTIJD SLECHT?

Laatst deelde ik al een post over wat gluten precies is en waar het in zit. In deze post lees je wat gluten met je doet en wanneer je het moet vermijden.

Ik benadruk ‘van nature glutenvrij’, omdat producten waar de gluten is uitgehaald of zo zijn gemaakt dat er geen gluten in zitten, vaak erg bewerkt zijn en veel toevoegingen bevatten. Wat voorbeelden van voeding die van nature glutenvrij is zijn quinoa, boekweit, zilvervliesrijst, (zoete) aardappelen en maïs.

Bronnen:

Coeliac disease and gluten sensitivity

R. TronconeB. Jabri

Gluten Sensitivity

Catassi C.

Bekijk hier de post op Instagram!

Laten we kennismaken!

Ben je benieuwd wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen op het gebied van marketing? Of wil je samen kijken hoe we jouw gezondheid kunnen verbeteren door voeding en leefstijl? Neem dan vrijblijvend contact op en samen kijken we wat ik voor jou kan betekenen!

Op zoek naar inspiratie over voeding en gezondheid?

brain-gut connection appeltheker
5 gezonde producten met veel eiwit
Vuistregels voor om gezonder te eten